Juni 2024: feestmaand voor Yoga4Parkinson

Houten, mei 2024 – Atlas Yoga en Yoga4Parkinson werken per 1 juni 2024 samen. De lessen Yoga4Parkinson vallen vanaf deze datum organisatorisch onder Atlas Yoga en worden gegeven door yogadocenten die zijn gespecialiseerd in parkinson (en andere bewegingsbeperkingen).

In juni is het precies vijf jaar geleden dat Yoga4Parkinson werd opgericht door Marjan Overdiep, yogadocente uit Houten. Zij leeft zelf met de ziekte van Parkinson en heeft veel profijt van yoga. Haar missie is alle mensen met parkinson in Nederland te laten ervaren wat yoga kan betekenen. Overdiep: ‘Ik ben er trots op dat we nu gaan samenwerken met Atlas Yoga, een yogastudio in Houten en onderdeel van Atlas Gezondheid. Bij Atlas Yoga kun je dagelijks yogalessen volgen bij verschillende yogadocenten, in verschillende stijlen. Er is dus altijd wel een les bij die voldoet aan jouw specifieke behoefte.’ Net als Yoga4Parkinson streeft ook Atlas Yoga naar het toegankelijker maken van yoga voor iedereen. 

De nieuwe samenwerking wordt gevierd op 21 juni 2024, Internationale Yogadag. In 2023 vestigde Yoga4Parkinson op deze dag een record door met zoveel mogelijk mensen tegelijk de ParkinZonnegroet – een zonnegroet speciaal ontwikkeld voor mensen met een fysieke bewegingsbeperking – te brengen. De bedoeling is om dit record – in totaal deden 67 mensen fysiek of online mee – op 21 juni te overtreffen. Iedereen die wil meedoen, fysiek bij Atlas Yoga in Houten of online via Zoom, kan zich aanmelden via de link: Record ParkinZonnegroet. Meer informatie: yoga4parkinson.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven