Yogadocenten

Je bent yogadocent en hebt redenen om je te interesseren in de ziekte van Parkinson.  Wij van Yoga4Parkinson vinden het belangrijk dat yogadocenten meer weten over deze ingewikkelde ziekte, zodat ze op een veilige en creatieve wijze yogalessen kunnen geven aan mensen met deze aandoening. Juist vanwege de complexiteit is het volgen van onze specialisatie aan te bevelen.

De specialisatie begint met het volgen van een opleiding tot Yoga4Parkinsondocent. Gedurende één dag nemen we je mee in de wereld van parkinson door theorie en praktijk met elkaar te verbinden en veel ervaring te delen. Mede door het betrekken van ervaringsdeskundigen ontstaat er een breed beeld van de ziekte van Parkinson.
De kosten van de opleidingsdag zijn € 211,75 (€175 exclusief BTW).

De opleidingsdagen in 2024:

  • 15 juni 2024 Bunnik

Aanmelden voor de opleiding kan via deze link.

In het najaar van 2024 organiseren we in unieke samenwerking met Zweiersdal bijscholingen een tweedaagse opleiding yoga met parkinson. Deze vindt plaats op zondag 27 oktober en zondag 17 november 2024 in Oosterhout. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen via yoga@yoga4parkinson.nl.

Voorafgaand aan de opleiding

Haal het maximale uit je opleiding door je goed voor te bereiden. Een handige tip hierbij: vergroot het leereffect van de opleiding door van te voren‘Yoga4Parkinson, het oefenboek’ door te nemen. Zo doe je al heel wat basiskennis op, en kun je tijdens de opleiding meer ‘de diepte in’ met je vragen aan de trainers/begeleiders en ervaringsdeskundigen.
Wat onze opleiding namelijk uniek maakt, is de aanwezigheid van een aantal ervaringsdeskundigen, oftewel mensen die de ziekte van Parkinson hebben. Zij zijn er om je vragen te beantwoorden, ervaringen te delen en als proefpersoon te dienen wanneer je zelf een stukje yogales gaat samenstellen.  
Wil je meer weten over parkinson en wat dat betekent voor het begeleiden van sporten in het algemeen? Dan adviseren we je de e-learning sporttrainersvoorparkinson.nl  te volgen.

Na de opleiding

De opleiding is het begin, nu is het aan jou om je kennis over de ziekte van Parkinson en yoga bij te houden. Uiteraard helpen we je daarbij, onder andere met:

  • Jaarlijks een landelijke kennisdag waarbij we je informeren over actualiteiten en waar je verdiepende workshops kunt volgen. De jaarlijkse kennisdag vindt op een weekend-dag plaats in maart.
  • Elk kwartaal een interactief vragenuur waarbij je online je vragen kunt stellen aan onze experts. Hierbij zijn altijd een trainer en een ervaringsdeskundige vanuit Y4P aanwezig. Dit vragenuur vindt plaats op maandagavond van 19-20 uur. Het eerstvolgende vragenuur is op maandag 13 mei 2024.

Je kunt je aansluiten bij Yoga4Parkinson. Een plaats op deze website als gespecialiseerd Yoga4Parkinson docent en op de beweegzoeker van de Parkinson-Vereniging hoort daarbij. Evenzo krijg je toegang tot het interactieve kennis- en netwerkplatform waarbij kennis wordt uitgewisseld tussen in parkinson gespecialiseerde yogadocenten. Voor deze aansluiting geldt een tarief van € 30,25 incl. BTW per jaar. Lees hierover meer op deze pagina.

Scroll naar boven