Yogadocenten

Je bent yogadocent en hebt redenen om je te interesseren in de ziekte van Parkinson.  Wij van Yoga4Parkinson vinden het belangrijk dat yogadocenten meer weten over deze ingewikkelde ziekte, zodat ze op een veilige en creatieve wijze yogalessen kunnen geven aan mensen met deze aandoening. Juist vanwege de complexiteit is het volgen van onze specialisatie aan te bevelen.

De specialisatie bestaat uit:

1. Voorbereiding d.m.v. het volgen van de e-learning Sporttrainersvoorparkinson.nl. Deze e-learning is door hèt expertisecentrum voor parkinson in Nijmegen (ParkinsonNet) ontwikkeld. Kosten: € 55.

2. Het volgen van een opleiding tot gespecialiseerd Yoga4Parkinsondocent. Gedurende één dag nemen we je mee in de wereld van parkinson door theorie en praktijk met elkaar te verbinden en veel ervaring te delen. Mede door het betrekken van ervaringsdeskundigen ontstaat er een breed beeld van de ziekte van Parkinson.
De kosten van de opleidingsdag zijn € 211,75 (€175 exclusief BTW).

3. Het bijhouden van de kennis o.a. door het lesgeven aan mensen met parkinson en door deelname aan de landelijke Yoga4Parkinson docentendag.

Aansluiting bij het interactieve kennis- en netwerkplatform na de opleiding is een logisch vervolg. Lees hierover meer op deze pagina.

De opleidingsdagen in 2023:
10 juni 2023 in Houten
16 september 2023 in Bunnik
11 november 2023 in Houten

Een opleidingsdag start om 9:30 uur en duurt tot ca 17 uur en omvat een afwisseling tussen theorie en praktijk. Feedback wordt mede gegeven door de ervaringsdeskundigen. Tot slot wordt aandacht besteed aan het opstarten van lessen Yoga4Parkinson in jouw omgeving.

Aanmelden voor de opleiding kan via deze link.

Scroll naar boven