Nanda Hoogendorp

Oud Beijerland

Yoga neemt al ruim 15 jaar een belangrijke plek in mijn leven in. Yoga heeft mij in moeilijkere periodes geholpen bij mezelf te blijven.

Steeds weer laat het mij mijn mogelijkheden en grenzen inzien. Dit door mij de relatie tussen spanning, ontspanning, adem, gedachten en emoties te laten ervaren. Yoga geeft mij rust en de mogelijkheid om dingen te accepteren zoals ze zijn.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in marketing en in het basisonderwijs en na het maken van inspirerende reizen, besloot ik mijn passie voor yoga te volgen.

Graag wil ik mijn fijne ervaringen overbrengen op anderen. Omdat iedereen nu eenmaal op een andere manier ervaart, zie ik het als een uitdaging om in mijn yoga lessen de oefeningen zo aan te bieden dat deze voor iedereen een positieve uitwerking zullen hebben.

YOGA SCHOLINGEN

Inmiddels ben ik eindejaarsstudent aan de vier-jarige Samsara Yoga Docenten Opleiding te Schiedam, een door de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) en CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) erkende beroepsopleiding. Samsara integreert Oosterse ervaring en wijsheid met actuele Westerse wetenschappelijke kennis en geeft zo een breed inzicht in de fysieke, energetische en geestelijke werking van yogahoudingen. Een afgestudeerd Samsara docent geeft goed, verantwoord en veilig yoga les.

Tevens heb ik bij Samsara de specialisaties Yoga&Kanker en Yoga voor Ouderen succesvol afgerond.

Bij Yoga4Parkinson heb ik de gespecialiseerde opleiding voor Yoga & Parkinson gevolgd. Ik ben er trots op tot de eerste lichting officieel gecertificeerde Yoga4Parkinson docenten te behoren.

Sinds kort ben ik tevens gecertificeerd stoelyoga docent. De benodigde opleiding hiervoor volgde ik bij Stoelyoga Nederland.

ERVARINGEN IN HET GEVEN VAN YOGA EN SAMENWERKINGEN

Voor een stage opdracht heb ik yoga lessen mogen geven in de psychische- en verslavingszorg.
Als aspirant-lid ben ik aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

Sinds een jaar geef ik met heel veel plezier Hatha yoga lessen bij yogastudio Soul Yoga in Oud-Beijerland.
Vanaf begin dit jaar geef ik wekelijks online les voor yogastudio Yoia te Schiedam.
Daarnaast heb ik een samenwerkingsverband met Sama Centrum Mijnsheerenland.

Ik geef online Yoga4Parkinson les (via Zoom) iedere woensdag om 16.15uur.

Je bent van harte welkom om eens deel te nemen aan een les. Een eerste les (=proefles) is gratis. De lessen daarna kosten 5euro per les.

Scroll naar boven