Loraine van den Broek

Loosdrecht

Hallo lieve lezer, dank voor het bezoeken van mijn profiel. Ik woon samen in Loosdrecht met mijn partner en een poes. Mijn 3 kinderen zijn inmiddels hun eigen pad gaan bewandelen .

Yoga mijn passie en levensstijl geworden. Ik vind yoga een onschatbaar geschenk. Yoga belichaamt eenheid van geest en lichaam, gedachte en actie, terughoudendheid en vervulling, harmonie tussen mens en natuur, een holistische benadering van gezondheid en welzijn. De beoefening van yoga op zich staat niet centraal maar het gevoel van één zijn met jezelf. Daarom dus ??

Mijn echte passie voor yoga is ontstaan tijdens de yoga-docentenopleiding van Saswitha in Bilthoven alwaar ik de opleiding yoga & wijsbegeerte heb gevolgd. Saswitha heeft mij een prachtige Hatha Yoga opleiding qua diversiteit en beweging gegeven, waarbij ik de eenheid van lichaam, bewustzijn en adem heb mogen ervaren. Dat is een belangrijke ervaring geweest in mijn leven.

Daarna heb ik nog veel meer yoga beleving mogen ervaren bij Paula Jap Tjong van Stoelyoga Nederland. Deze specifieke Stoelyoga opleiding was een mooi vervolg, ik heb daar geleerd hoeveel mogelijkheden op en met behulp van de stoel er zijn, eindeloos veel. Een mooie toegankelijke en goed opgebouwde yoga stijl die laagdrempelig om te volgen. Stoelyoga heeft een rustige bewegingsvorm waardoor dit voor iedereen haalbaar is ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Daarom is stoelyoga ook uitermate geschikt voor ouderen met artrose.

In juni 2021 heb ik de Yoga4Parkinson opleiding afgerond. Yoga4Parkinson is een gouden combinatie tussen yoga en Parkinson. Het is belangrijk om mensen met Parkinson of Parkinsonisme te laten bewegen en yoga is een hele doeltreffende en mooie methode. Ook wanneer bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is is Yoga4Parkinson heel erg toepasbaar.

Yoga vind ik de perfecte manier om zo lang mogelijk soepel en beweeglijk te blijven. Het geeft je ook zelfvertrouwen en een balans in lichaam en geest. Ik heb bemerkt dat er zoveel positieve effecten zijn van yoga bij Parkinson. Daarom wil ik heel graag zoveel mogelijk mensen laten voelen en beleven wat yoga voor ze kan doen.

Ik geef samen met mijn yogini collega op de dinsdagen en donderdagen les. Wij geven zowel Yoga, Stoelyoga als Yoga4Parkinson lessen. Om de benefits van yoga te ervaren neem dan met ons contact op ??

Namaste
Loraine

Scroll naar boven