Lidy Rijntjes

Duiven

Toen ooit iemand tegen mij zei: ”Is yoga niet iets voor jou?”, keek ik die persoon eens aan en zei: “Nou… ik dacht het niet, hoor!”  Dat hield ik zo nog een paar jaar vol, maar uiteindelijk won de nieuwsgierigheid het toch en ging ik in 2006 naar mijn eerste yogales. Vanaf dat moment kreeg ik de smaak steeds meer te pakken en ben ik mij meer in de yoga gaan verdiepen.
Ik ben afgestudeerd als docent hatha yoga bij Yogaschool Ron van der Post in Nijmegen. Als kers op de taart ging ik ter afronding van de opleiding in 2016 op studiereis naar India, naar o.a. de International Brahmrishi Ashram in Pinjore. Later volgden nog een opleiding tot yin yoga docent bij Pure Energy Yoga / Esther Scheen in Utrecht en diverse andere, kortere bijscholingen en workshops.

Sinds 2018 heb ik in Duiven mijn eigen yogastudio. Op een dag ontving ik een nieuwe deelnemer, met de ziekte van Parkinson. Zij vroeg mij of ik niet een groep wilde beginnen voor mensen met deze ziekte. “Ja hoor” zei ik, “maar dan moet ik wel eerst bijscholen”. Ik meldde me aan voor de specialisatie Yoga4Parkinson en zo is het balletje gaan rollen.

Wil je ook meedoen, of wil je meer weten over de lessen Yoga4Parkinson? Neem gerust contact op of neem vast eens een kijkje op kamalayoga.nl!

Scroll naar boven