Henriette van de Wetering – Passage

Maassluis-Maasland-Vlaardingen-Schiedam

In de jaren 70 van de vorige eeuw volgde ik mijn eerste yogalessen en sindsdien maakt yoga deel uit van mijn leven. Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon en inmiddels vier kleinkinderen rijk. Vanwege ons werk hebben wij op meerdere plaatsen in de wereld gewoond en zijn uiteindelijk neergestreken in “de Oude School” te Maassluis.

Mijn fascinatie voor yoga heb ik in 2011 kunnen bekronen met een “Teacher Training Certificate” na een verblijf van een maand in de Sivananda Yoga Ashram te Orleans, Frankrijk. Sinds die tijd heb ik vele opleidingen en bijscholingen gevolgd, naast een kinderyoga docentenopleiding voor de rest allemaal gericht op de ouder wordende mens (Yoga voor senioren Sivananda-Orleans; Silver -Age Yoga-online VS; Yogatout, stoelyoga voor ouderen-Montreal ; Thaise Yoga Massage-Bogota ; Yoga voor ouderen Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte-Bilthoven).

In 2021 behaalde ik na een opleiding van 1 ½ jaar het diploma voor Yogatherapeut bij Yoga Vidya in Rotterdam en Bad-Meinberg in Duitsland. In aansluiting hierop volgde ik de specialisatie Yoga4Parkinson.

In januari 2022 begin ik aan een “persoonlijke route” bij de Samsara Yoga docentenopleiding in Schiedam die ik ga afronden met een scriptie en onderzoek naar het effect van yogabeoefening bij mensen met Parkinson. Na het behalen van het diploma mag ik mij aansluiten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Sinds 2011 gaf ik yogalessen in Marokko en Colombia, waar we toen woonden, aan groepen thuis en op de Internationale School aan tieners ter voorbereiding op het eindexamen. Momenteel geef ik naast hatha yoga ook stoelyoga aan bejaarden in een verpleeghuis in Schiedam.

Mijn wens voor de toekomst is; om met toewijding en liefde mensen met de ziekte van Parkinson, waaronder mijn eigen echtgenoot, te begeleiden en helpen door middel van yogabeoefening beter met de ziekte om te gaan. Vanwege de diversiteit aan symptomen en de verschillende stadia van de ziekte gaat mijn voorkeur er naar uit om u persoonlijk, na een vrijblijvende kennismaking, les te geven. Dit kan bij u thuis, eventueel in het bijzijn van familie of mantelzorger, of bij mij in “de Oude School” te Maassluis.

“Een ons praktijk is meer waard dan tonnen aan theorie”
Swami Sivananda (1887-1963)

De Oude School
Zuiddijk 78
3143 AT Maassluis

Scroll naar boven