Béate Lenderink

Duiven

Voor mij is yoga de sleutel tot een bewuster leven!

Ik ben moeder van een dochter en twee zonen. Mijn jongste zoon is meervoudig beperkt en ofschoon het mentaal en fysiek soms zwaar is, kan ik inmiddels zeggen dat mijn zoon iedere dag voluit geniet van het leven en wij van hem. Zijn handicap is voor hem geen belemmering: hij leeft altijd in het hier en nu; eigenlijk een voorbeeld voor velen!

Met mijn hond maak ik vaak lange wandelingen en het is heerlijk om je hoofd tijdens een zo’n wandeling helemaal leeg te maken en lekker in de buitenlucht te zijn.

Door signalen van mijn lichaam kreeg ik de behoefte om me meer te gaan verdiepen in de positieve effecten van yoga. Het resultaat was groot: fysiek en mentaal kwam ik tot rust.

Door yoga heb ik ook de spanningen in mijn lichaam leren kennen, maar ik leerde ook om die spanning los te kunnen laten door mijn adem op de juiste manier te gebruiken. Ik heb geleerd mezelf te observeren; ik leerde ‘voelen’. Gaandeweg heb ik ook steeds beter mijn grenzen leren kennen. Deze ervaringen op de yogamat werken positief door in mijn leven. Ik wilde dit graag delen en sinds 2018 geef ik zelf Hatha Yoga lessen, waaronder ook ‘Zachte’ Hatha Yoga, Yoga Nidra en MindWalk.

Omdat ik het belangrijk vind dat yoga voor iedereen toegankelijk is ben ik me gaan verdiepen in yoga bij kanker, yoga voor ouderen, stoelyoga en yoga voor de mensen met de ziekte van Parkinson.

Yoga4Parkinson

Bij Yoga4Parkinson heb ik de specialisatie gevolgd om je goed te kunnen begeleiden in de les. Ook ben ik lid van de stichting om ook op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Waarom helpt yoga zo goed als je de ziekte van Parkinson hebt?

  • Je bent veilig en krijgt meer vertrouwen in je bewegingen
  • je wordt weer flexibel en daardoor mobieler
  • Je kunt jezelf zijn en yoga doen op jouw niveau
  • Je kijkt naar wat je wel kunt en bent daar trots op
  • Je slaapt beter door het effect van yoga
  • Je hebt plezier tijdens de lessen en dit maakt je positief

Wil jij ervaren wat yoga voor jou kan betekenen, geef je dan op voor een vrijblijvende proefles.  Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Harte groet, Béate

Scroll naar boven