Onderzoeken / wetenschap

(Laatste ontwikkelingen duidelijk geschetst in mini college door Prof.Dr. Bas Bloem)

Omdat de oorzaak van de ziekte van Parkinson nog steeds niet helemaal duidelijk is, is genezing van de ziekte (nog) niet mogelijk. Wel wordt zowel in Nederland als elders in de wereld veel onderzoek gedaan, dat zich vaak ook richt op het verminderen van de symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met parkinson en yoga blijkt daarbij te helpen.

Hieronder een aantal links naar internationale onderzoeken over yoga en parkinson:

Links naar andere onderzoeken:

Waarom trilt iemand met parkinson? Michiel Dirckx (RadboudUMC) onderzocht welke delen van de hersenen het trillen verergeren bij stress. Klik hier.

Informatie over nieuwe en lopende onderzoeken vind je via onderstaande links:

Interessante artikelen
Een kleine greep uit de vele interessante artikelen die regelmatig verschijnen over de ziekte van Parkinson:

 

  • Zou het er dan toch van komen? Genezing?
  • Artikel over Yoga benefits voor Parkinson. Interessante waarneming die ik volledig onderschrijf. ik had het niet mooier kunnen zeggen!
  • The Parkinson’s you don’t see: Cognitive and non-motor symptoms.  Een filmpje waarin Joanne Hamelton helder uitleg geeft over de niet-zichtbare symptomen van Parkinson. (klik hier)
  • Presentatie in beeld over invloed van stress op ziekte van Parkinson. Bekijk hier de presentatie van Rick Helmich over stress in relatie tot de ziekte van Parkinson. Aan dit onderzoek is de opbrengst van de sponsoractie op Internationale Yogadag in 2019 gedoneerd.

Wat is de ziekte van Parkinson?
Parkinson netwerken
Andere bewegingsvormen, specifiek voor Parkinson
Links

Scroll naar top