Leo Doornekamp

Arnhem en Zutphen

Yoga4Parkinson in Zutphen.

In September de cursus Yoga4Parkinson gevolgd en daarna bij Parkinson-café-Warnsveld, samen met Marjan, een demo yogales voor Parkinson gegeven. Deze werd enthousiast onthaald en daardoor ben ik direct aan de gang gegaan om lessen voor Zutphen en omgeving te gaan organiseren. Zoeken naar geschikte locatie, deelnemers werven enz.

Op 30 november 2022 mijn eerste les, leuk om te doen maar voor beide partijen toch ook wel een beetje spannend. Voor de één, wat brengt het mij en voor de ander, gaat het goed, komt het over maar na een aantal lessen kunnen we zeggen, er zit voortgang in, zowel bij de deelnemers als bij mij. De lessen worden met steeds meer plezier ondergaan en gegeven. Beginnen elkaar te kennen en bij de thee worden ervaringen van de les maar ook de stand van zaken m.b.t. ziekteverloop etc. uitgewisseld. Leuk halfuurtje en voor mij als docent een leerzaam moment. In dat moment kom ik steeds meer te weten over Parkinson en wat dit voor invloed heeft op de mensen en wat ik dan weer kan gebruiken bij mijn lessen. Bij de laatste les van de maand (dit gebeurt standaard) had ik mijn klankschalen meegenomen om daar mee af te sluiten. Ook dit was een verrassing hoe dit uitpakte voor een enkeling, prachtig om te beleven.

Yoga4Parkinson in Arnhem

Momenteel probeer ik ook lessen op te zetten voor Arnhem en omgeving en zoek daarvoor deelnemers, dus, heb je Parkinson, neem dan contact met mij op en dat kan via de mail; info@arjuna-yoga.nl of per telefoon naar 0634313742. Zie ook mijn website www.arjuna-yoga.nl

Namasté Leo

Scroll naar boven