Jolanda de Ruijter

Elshout

Nadat ik vele jaren diverse sporten had beoefend, ben ik begonnen met yoga. Dit voelde gelijk erg goed.
Zo goed, dat ik na enkele jaren, naast mijn gezin en een eigen bedrijf ook een opleiding tot yogadocent ging volgen. Ik wilde meer weten over de achtergrond van yoga, over de filosofie. Na de eerste opleiding volgden nog veel opleidingen en bijscholingen. Yoga bracht mij ook 2 keer naar India. De ontmoetingen met prachtige mensen, alle kleuren en geuren, het lekkere eten en het bezoeken van supergave plekken maken dat ik er vooral hele mooie herinneringen aan heb.

De kroon op alle jaren lesgeven, opleidingen en bijscholingen volgen is voor mij het afstuderen met een scriptie bij Samsara waardoor ik me aan kon sluiten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).
Inmiddels geef ik les sinds januari 2011. Sinds maart 2015 heb ik mijn eigen yogastudio in de oude school in Elshout. Al mijn ervaringen, opleidingen en bijscholingen komen bij elkaar in mijn lessen.
Ik heb ervaren dat yoga heel goed aansluit bij het drukke leven dat we met zovelen leven. Even een pas op de plaats, met de juiste aandacht voor jezelf!

Ik geef hatha, power en zwangerschapsyoga, dynamische en light yoga.
De light yoga is een les voor mensen waarvoor de andere lessen te zwaar of te snel zijn.

Supertof vind ik het, dat ik nu dan ook ‘Yoga4Parkinson’ aan mijn lijstje toe kan voegen en dat ik hiermee ook mensen met Parkinson mag begeleiden op hun yoga pad.
Yoga is voor mij oefenen in balans, beheersing, kracht, flexibiliteit, overgave, ontspanning en verbinding, het is je zintuigen afstemmen op het hier en nu. Tijdens de les is er ruim tijd en aandacht voor jou als deelnemer met je eigen specifieke behoeften, yoga is bewegen binnen je eigen grenzen.

‘Yoga voor het terug herwinnen van vertrouwen in je eigen lichaam’.

Heb je Parkinson, dan kun je aansluiten bij de light yoga. Bij voldoende interesse start ik heel graag een nieuwe Yoga4Parkinson groep.

Leslocatie     Kerkstraat 27a, 5154 AM Elshout

Scroll naar boven