Jakomiena Westdijk

Wie ben ik?

In het kort:
50 jaar | Rotterdamse moeder van Maik & Lisa die inmiddels al uit huis zijn | geniet van lekker eten, wandelen en reizen | yogadocente Hatha, Yin en yoga voor Parkinson | 

Zo’n 15 jaar geleden was ik altijd druk: kinderen opvoeden, werken, contacten onderhouden en alles kon altijd beter. Écht ontspannen kon en wilde ik niet zo goed. Want er moest altijd nog wel iets gedaan worden en ik gunde mezelf geen rust. Tot ik last kreeg van allerlei lichamelijke en geestelijke klachten, moe, slecht slapen, gespannen gevoel, hoofdpijn, rugpijn.

Mijn eerste yoga ervaring?

Dus… ging ik op yoga, waarvan ik altijd had gedacht dat het zweverig was en je alleen op je matje lag te ademen of onmogelijke houdingen moest kunnen…maar na de eerste les was dat vooroordeel verdwenen. Het was heel fijn en ontspannen om door de yogadocent, die jaren mijn leermeester is gebleven, begeleid te worden in de bewegingen en ademhaling. Alles werd afgestemd op wat op dat moment voor mij mogelijk en nodig was. Dat het nodig was voelde ik wel, rechtop zitten, in kleermakerszit of voorover buigen waren grote uitdagingen maar herhaling en begeleiding hebben ervoor gezorgd dat yoga mij nu dagelijks ontspanning geeft en mijn lichaam en geest (veer) krachtiger maken.

Waarom ben ik met Indi Yoga begonnen?

In 2019 heb ik in India de yogadocentopleiding gevolgd Best Yoga Teacher Training in India | AyurYoga Eco-Ashram Mysore-Kerala (ayuryoga-ashram.com). Ik heb ervoor gekozen om individueel of tot max 6 personen yogabegeleiding te geven omdat ik graag wil dat jij ervaart hoe prettig het is om meer persoonlijke aandacht te krijgen in de korte tijd die je vaak maar hebt, dat je niet de deur uit hoeft om meer balans in je leven te krijgen. Dat je met maatwerk yoga en meditatie begeleiding kunt krijgen in de omgeving en op de tijd die bij jou past.

Yoga4Parkinson

Bij Yoga4Parkinson heb ik de gespecialiseerde opleiding voor Yoga & Parkinson gevolgd en ben een gecertificeerde Yoga4Parkinson docente. Daarbij ben ik lid van de stichting waardoor ik op de hoogte blijf en bijgeschoold wordt. Hiermee kan ik jou begeleiden met een afgestemde yogavorm, passend bij jouw fysieke omstandigheden in een voor jou vertrouwde omgeving. Kijk voor meer informatie ook op home | Yoga4parkinson

Waarom helpt Yoga bij Parkinson zo goed?

  • Je bent veilig en je krijgt meer vertrouwen in je bewegingen
  • Je doet het regelmatig waardoor je zekerder wordt van jezelf
  • Beweging stimuleert stofjes in je hersenen, die heb jij extra nodig
  • Je kunt jezelf zijn en op je eigen niveau
  • Je kijkt naar wat je wel kunt en bent daar trots op
  • Je hebt plezier en ontspanning en dit maakt je positief.

Waarom ik?

Ik ben er graag voor jou, stem van nature af op wat voor jou goed voelt en heb de kennis om de gepaste begeleiding te geven. Ervoor zorgen dat jij je meer ontspannen en beter gaat voelen geven mij veel voldoening.

Iedereen is anders en het is mijn ervaring dat jij je het fijnste voelt bij een yogadocent die bij je past. Tijdens een kennismakingsles kan je dat ontdekken. Ik begeleid je graag in overleg op een locatie die voor jou het beste uitkomt. Dit kan zijn bij jouw thuis of op een andere plek.

Bij voldoende aanmeldingen in dezelfde omgeving is begeleiding in groepsvorm ook mogelijk en ga ik op zoek naar een geschikte locatie.

Heb je interesse neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord je vragen graag!
Email: info@indiyoga.nl
De website en social media zijn op dit moment in onderhoud en na 5 juli beschikbaar via: www.indiyoga.nl

Scroll naar top