Fanny Lodiers

Eindhoven

Positive thinking brings positive flow ?

Dat is mijn levensmotto. Denken in mogelijkheden en kijken naar alles wat je hebt en kan en niet naar de dingen die er niet meer zijn of je niet meer kunt?!

Vanuit mijn positieve, liefdevolle, sociale maar ook passievolle blik op het leven, de wereld en dus ook mijn yoga lessen wil ik jou graag fysiek, mentaal en emotioneel weer meer in balans brengen met mijn yoga4parkinson lessen.

Ik heb al in verschillende fases van mijn leven mogen ervaren dat yoga kan dienen als een gezond en bijzonder effectief medicijn.  Het helpt mij telkens weer om in de golven die het leven rijk is fysiek, mentaal en emotioneel  in balans te blijven.

En om dat ook zelf over te kunnen dragen aan iedereen die hier meer over wil weten en dit wil ervaren heb ik een aantal jaar geleden het roer volledig omgegooid.

Met een Yoga Docentschap in the pocket. En daarna ”de geboorte” van mijn eigen knusse kleinschalige yogastudio YOGA & INNER PEACE EINDHVOVEN als kers op de taart :)! Hier ben ik dagelijks te vinden. Vind ik zelf mijn rust tijdens mijn werk en help ik graag anderen om weer zichzelf te vinden.

Onlangs ben ik gecertificeerd als Yoga4Parkinson docent. Om weer op een andere manier een waardevolle bijdrage te kunnen leveren met yoga. Mijn schoonmoeder heeft zelf al 10 jaar Parkinson en heb haar vanaf het eerste begin van haar ziekte tot nu meegemaakt het verloop van dit proces. Het is de aanleiding geweest om mij verder op yoga pad te specialiseren in Parkinson om haar net dat beetje extra rust en flexibiliteit in het lichaam en haar geest te kunnen geven. En hiermee bij te dragen aan een klein stukje extra levensgeluk.

Energie haal ik uit yoga zelf volgen en geven, mama-zijn, quality time met mijn naaste vriendinnen en familie.

De yoga4parkinson opleiding en daarmee de soort yoga lessen zijn speciaal voor mensen met Parkinson of een soortgelijke ziekte ontwikkeld. Uit ervaring blijkt dat bewegen en yoga beoefening de conditie van mensen met Parkinson verbetert. Yoga houdingen hebben een positieve invloed op kracht, flexibiliteit en balans.

Yoga verbindt lichaam en geest en heeft een rustgevende invloed. In deze lessen gaan we uit van de mogelijkheden die je nog hebt ondanks je ziekte. We wisselen dynamische en actieve oefeningen af met ontspanningshoudingen en ademoefeningen uit de easy flow yoga, yin yoga & yoga nidra.

Deze lessen zijn voor ieder niveau en zijn een weldaad voor lichaam en geest. In de lessen worden ook diepgaande stretches gemaakt in het bindweefsel. Dit geeft letterlijk ruimte in het lichaam en daarmee energie. En het heeft daarbij een ontspannen werking op het hele lichaam. Een moment helemaal voor jezelf en daarmee de kans om weer te gaan voelen en lekker uit je hoofd te gaan en de energie te laten stromen.

De houdingen worden zo nodig individueel aangepast en ik gebruik hulpmiddelen zoals een stoel, blokken, dekens en/of verschillende kussens.

Als deelnemer aan deze lessen is het prettig om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, begrijpt van elkaar wat er speelt en kampt met vergelijkbare klachten. Je hoeft je nergens voor te schamen.

Zo biedt een Yoga4Parkinson-les een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en mindful bewegen. De lessen worden gegeven door mijzelf. Fanny Lodiers.

Yoga is zo krachtig! Ook voor jou! Het is namelijk voor iedereen! Kom het ervaren! ???‍♂️?

Ik verwelkom je graag wekelijks in mijn yoga4parkinson les op dinsdagen om 11 uur. Past deze dag of tijd je niet zo goed neem dan toch even contact op. In overleg bekijken we samen met de andere deelnemers of we het toch passend kunnen maken ?. Dat is het voordeel van een knusse & kleinschalige en dus flexibele studio ?.

? Namasté ?

Scroll naar boven