Astrid Renkers

Oene

In 2023 heb ik de bijscholing gevolgd Yoga4Parkinson omdat één van mijn cursisten, tevens goede vriendin, de diagnose Parkinson heeft gekregen. Ik zag en merkte dat zij iets anders nodig had. Zij gaf aan dat het lastig en confronterend is om in een reguliere groep mee te draaien. Ik citeer ‘omdat je merkt dat je niet meer kan wat je voorheen kon en je niet meer mee kunt komen met de groep. Je gaat je dan onprettig voelen. Hoewel er aangepaste mogelijkheden worden aangeboden voel je je toch bezwaard. Je voelt je toch een kneus hoewel je weet dat je er niks aan kunt doen omdat het door je ziekte komt.” Lachend zei ze dat ze dan liever met andere ‘kneusjes” in een groep zou zitten.

Om die reden geef ik graag voor mensen met Parkinson of andere bewegingsproblematiek yogalessen in een milde vorm. In een kleine groep (max. 6 personen) bewegend in de houdingen (asana’s). Zittend op een stoel, liggend of staand om het zo comfortabel mogelijk voor jezelf te maken. In de les is er aandacht voor adem, meditatie en observeren. Het gaat erom te ervaren welke ruimte er is, op dat moment in jouw lijf en hoofd.

Toen ik zelf met yoga in aanraking kwam dacht ik meer aan het fysieke aspect van yoga, maar al vrij snel bemerkte ik het effect op o.a. mijn denken, concentratie en energie.

Vele jaren heb ik lessen gevolgd voordat ik in 2013 besloot om aan een vierjarige opleiding voor yogadocent te beginnen. Een zeer waardevolle (reis)periode voor mijzelf; ontdekken, ervaren, kennis opdoen, ontwikkelen en loslaten. Inmiddels geef ik met plezier en voldoening al enige jaren les in, en rond onze boerderij in Oene.

Ik nodig je van harte uit om de website te bezoeken voor meer informatie. https://yogaboerderijoene.nl/Home/

Scroll naar boven