Annemarie de Wissel

Zeist, Utrechtseweg 88

Ik ben Annemarie de Wissel, Yoga Docent en Fysiotherapeut, gespecialiseerd in de behandeling van Parkinson en verbonden aan ParkinsonNet.

Als fysiotherapeut zie ik dagelijks waar de uitdagingen van mensen met Parkinson liggen. Ook weet ik inmiddels goed waar mensen met Parkinson al dan niet baat bij kunnen hebben. Dat bewegen goed is voor je en helemaal als je Parkinson hebt, is niets nieuws. Maar naast veel bewegen is werken aan ontspanning, ademhaling, en houding ook erg belangrijk. Yoga heeft al deze onderdelen in zich.

Yoga4Parkinson verschilt van reguliere yoga in het meenemen van specifieke maar ook persoonlijke uitdagingen a.g.v. de Parkinson. Een voorbeeld kan zijn duizeligheid bij opstaan of moeite met dubbeltaken of starten van een beweging. Hier wordt rekeningen mee gehouden in de les dan wel richten we er onze aandacht juist wat langer op.

Waar
Ik geef yoga lessen bij Van Tongeren Fysiotherapeuten in Zeist. De Lessen zijn gebaseerd op Ashtanga Yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoel.

Wanneer
Stoel yoga (parkinson)
Donderdag 10.00 – 11.00 u

Yoga (gebaseerd op Ashtanga Yoga)
Donderdag 11.15 – 12.15 u
Zaterdag 10.45 – 11.45 u

Meer informatie?
Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op via onderstaande gegevens:

 

Scroll naar boven