Alma Baaij

Almere

Voordat ik yogadocent werd, werkte ik als ziekenverzorgster in de geriatrie. In 1996 rondde ik de vierjarige yoga opleiding bij de Samsara Yoga af.

De aanleiding om een yoga opleiding te gaan volgen was de tv documentaire van Jon Kabat Zinn, over de Mindfulness training voor mensen met chronische pijn toen wist ik: dit wil ik mensen leren.

Ik ben toen een yogaopleiding gaan volgen. Na de yogaopleiding ben ik mij gaan verdiepen in de inzicht(Mindfulness) meditatie. Dit bracht mij meer verdieping en weer meer innerlijke rust en bewustwording. Door yoga en meditatie leerde ik problemen te ervaren als uitdagingen. Dit heeft mijn leven een stuk meer ontspannen en daardoor ook leuker en interessanter gemaakt.

Onderwijl gaf ik Mindfulness yoga en zwangerschapsyoga en al snel kwam daar Yoga op maat bij. Dat is een groep met mensen die veel ongemak in het dagelijkse leven tegen komen. Dat kunnen uiteenlopende klachten zijn bijvoorbeeld, zware burn-out, kanker, reuma, COPD, etc.

Ik heb in de loop van de jaren veel bijscholingen gedaan. De belangrijkste zijn wel de Ademtherapie opleiding, Yoga en Kanker, Yoga en Pijn, Meridiaan yoga, Mid-life Yoga, Autonome zenuwstelsel bij Aplomb. En daarnaast heb ik alle cursussen van de Quantum Touch gevolgd en werk ik als Quantum therapeut. Na de tweejarige Aromatherapie opleiding werk ik ook als aromatherapeut.

Een van mijn zussen heeft de ziekte van Parkinson en toen ik de bijscholing Yoga en Parkinson tegenkwam was dat een logische stap om die te gaan volgen.

Met al mijn kennis en ervaring wil ik graag mensen met Parkinson helpen om meer rust en ontspanning te ervaren.

Scroll naar boven