Rob Ottevanger

Mijn betrokkenheid bij Yoga voor Parkinson (Y4P) is een niet voor de hand liggende. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik Marjan ontmoet en gaan we als stel door het leven.

Marjan “deed” aan yoga, was en is ervan overtuigd dat yoga een heilzame invloed heeft op parkinson. Dat Yoga de gevreesde achteruitgang t.g.v. Parkinson kan vertragen en kan bijdragen aan het in stand houden van een gezond lichaam en geest.
Deze gedachte resulteerde in het opzetten van Y4P, maar nog meer en beter, in het betrekken van een aantal enthousiaste mensen die gezamenlijk uitvoering aan dit plan willen geven. Dit is georganiseerd in het “ontwikkelteam”.

Als vanzelf werd ik door Marjan betrokken bij haar gedachten en ideeën t.a.v. Y4P. Mijn bescheiden rol is meedenken, suggesties geven t.a.v praktische zaken, af en toe een beetje op de rem staan en de arm om de schouder als het even wat tegenzit.
Het ontwikkelteam heeft veel werk verricht, het enthousiasme van de leden is duidelijk merkbaar. Met veel plezier help ik, daar waar ik kan, mee in het ontwikkelteam.  De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik geen Parkinson heb.

Mijn CV: geboren 1n 1957 in Wageningen. Na het middelbaar onderwijs door een beroepskeuze adviseur op het pad van de gezondheidszorg gezet. Een goed advies. Ik heb met veel plezier en enthousiasme 20 jaar in de gezondheidszorg gewerkt. Na 20 jaar was het tijd voor iets anders en na een omscholing in de ICT gaan werken. 
Behalve de technische kant van de ICT was het vooral de organisatiekant die mij daarin aantrok. Het doen van projecten, implementatie van softwarepakketten zoals SAP, grote interne veranderingen begeleiden. Een deel van de opgedane werkervaring kan ik inzetten bij het ontwikkelteam.

Als laatste: wat mij opvalt aan het ontwikkelteam: de leden hebben de ziekte van Parkinson maar zijn zeker geen slachtoffer van deze ziekte. Parkinson lijkt veel meer de motor te zijn voor allerlei activiteiten, betrokkenheid en motivatie.

Scroll naar top