Inky de Beer

Ook ik ben ervaringsdeskundige, ik kreeg de diagnose in 2007. In eerste instantie ging ik, met medicatie,” gewoon” door met mijn leven. Tot ik in 2014 letterlijk op mijn gezicht viel en ik wel toe moest geven, vooral aan mijzelf, dat het allemaal te veel werd en het zo niet meer ging. Ik stopte met werken en richtte mijn leven anders in. Zo kreeg ik weer tijd voor mijn creatieve hobby’s en ik begon met vrijwilligers werk.

Marjan ontmoette ik in 2017. Toen zij een groep mensen met Parkinson yoga ging geven, ben ik met yoga begonnen. Ik vind het heel fijn om te doen. Het helpt me ontspannen en geeft me het gevoel dat ik weer meer de regie over mijn lijf kan hebben in plaats van dat mijn onwillige lijf mijn mogelijkheden bepaalt en steeds meer beperkt.

Ik heb Marjan ’s inzet voor yoga voor mensen met Parkinson zien groeien, evenals de opleiding Yoga4Parkinson. Toen zij mij vroeg om als vrijwilliger haar ondersteuning te bieden bij Yoga4Parkinson en later ook deel te nemen in het ontwikkelteam heb ik daar natuurlijk positief op gereageerd. Ik doe het met veel plezier. Ik weet hoe belangrijk het voor mensen met Parkinson is om te blijven bewegen. Yoga is daarvoor een heel goede manier. Iedereen kan op eigen niveau meedoen en op die manier mogelijkheden en grenzen van het eigen lijf ontdekken en ontwikkelen.

Scroll naar top