Yoga4Parkinson – breng yoga dichterbij Parkinson

Het platform Yoga4Parkinson brengt het beoefenen van yoga dichterbij mensen met de ziekte van Parkinson. Dit wordt gerealiseerd door gespecialiseerde docenten die yogalessen geven, speciaal aan mensen met deze ziekte, daarbij individueel maatwerk leveren en een veilige lesomgeving weten te creëren.

Nederland kent momenteel 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. Initiatiefneemster Marjan Overdiep leeft zelf al sinds 2012 met parkinson. ‘Yoga heeft me sterker en flexibeler gemaakt en het trillen – een typische parkinsonklacht – is veel minder geworden. Maar minstens zo belangrijk is het onzichtbare: het vertrouwen dat ik door yoga heb teruggekregen in mezelf en mijn lichaam.’ 
Als docent ziet ze hoe bij haar deelnemers veelvoorkomende klachten als sloffend lopen en stijfheid verminderen. Het helpt om vallen te voorkomen, omdat er in elke les aan kracht en balans wordt gewerkt.

Marjan wil yogadocenten aanzetten om zich te specialiseren in parkinson: via yoga4parkinson.nl/yogadocenten kun je je aansluiten bij de stichting.  De opbrengsten van haar lessen doneert Marjan aan parkinson-onderzoek.

Leef jij met parkinson?
Wil jij als yogadocent iets betekenen voor mensen met parkinson? Dat kan bij Yoga4Parkinson.
Aangesloten Yoga studio’s

Scroll naar top